Welke shampoo past het best bij krullend haar?

Als je op onze website aan het rondkijken bent zie je tal van verschillende shampoos, maar hoe maak jij nou de beste keuze? Daar gaan wij jou een handje mee helpen. Niet is fout, want alle shampoos op onze site passen binnen de Curly Girl Methode. Wel kan je zelf bepaalde wensen hebben aan een shampoo of heb je last van roos en/of een droge hoofdhuid. 

Een overzicht van verschillende shampoos die allemaal passen binnen de Curly Girl Methode.

Allereerst maken we een onderscheid tussen CG Shampoos.  Er zijn standaard CG Shampoos mar ook een Clarifying Shampoos. Het verschil tussen deze twee is dat een clarifying shampoo dieper en beter reinigt dan een  'standaard CG Shampoo'. Een standaard CG Shampoo is dus een mildere variant. 

Let op! Want sommige productnamen kunnen jou de indruk geven dat het gaat om een clariyfying shampoo, terwijl dit niet het geval is. Gelukkig hebben wij speciale collecties aangemaakt, zo weet jij zeker dat jij de juiste shampoo hebt! 

 

Clarifying Shampoo

Wanneer gebruik je een clarifying shampoo? Dit kan je doen om verschillende redenen: 

  • Wanneer je snel last hebt van vet haar
  • Wanneer je hoofdhuid niet schoon voelt 
  • Je zwemt vaak 
  • Je hebt snel last van build-up. Dit zijn restjes van producten die achterblijven op je haar. Je herkent dit vaak doordat je haar dof is, uitzakt, geen cast meer hebt en als het lang duurt voordat het droogt. Een cast ontstaat wanneer een gel of mousse uithard op je haar. 
  • Omdat het heerlijk schoon voelt na het wassen

Deze shampoo kan je gerust elke week gebruiken. Wel raden we aan dit maximaal 1 keer per week te doen. 

Standaard/Milde Shampoo

In alle andere gevallen kan je een milde shampoo gebruiken. Dus ook wanneer je huid gevoeliger is, is een standaard shampoo aan te raden. 

Shampoo voor een gevoelige en/of jeukende hoofdhuid

Heb je langere tijd last van een gevoelige hoofdhuid die bijvoorbeeld ook jeukt? En misschien last van roos? Dan raden we je aan om een speciale shampoo te gebruiken om dit te verhelpen. 

Deze shampoo van As I Am Dry and Itchy Shampoo is hiervoor geschikt. De geur is wel echt heviger dan de clariyfing en standaard shampoos. 

Ga naar de As I Am Dry and Itchy Shampoo