Wat is de Curly Girl (CG) Methode?

Hoe verzorg ik het best mijn krullen?! Help! 

Je hebt waarschijnlijk al allerlei producten geprobeerd van verschillende merken, maar niets werkt voor jouw krullen. Je krullen zijn pluizig en eigenlijk weet je niet zo goed wat je er aan kan doen. Herken je dit? Lees dan snel verder.

In het kort: De CG Methode

Lorraine Massey heeft een bepaalde methode ontwikkelt voor mensen met krullend haar, de 'CG Methode' (afkorting voor Curly Girl Method). De kern van deze methode is om de 'slechte' ingrediënten te vermijden zoals siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Deze slechte ingrediëten zitten dus voornamelijk in de producten van veel kappers en standaard drogisterijen. Daarnaast, horen er bij de methode ook bepaalde manieren om je haren te wassen, drogen en te stylen.

Vermijd bepaalde ingrediënten zoals, siliconen en sulfaten

Hoe start ik met de CG Methode?

Als je begint aan de CG methode, betekent dit dat je alleen nog maar producten gaat gebruiken die CG-proof zijn (dus producten zonder de slechte ingredienten). Voordat je met de CG methode begint, is het van belang dat je jouw haareigenschappen gaat achterhalen. Waarom? Krullen zijn er in verschillende soorten en maten. Dus voor de ene 'curly girl' werkt een bepaald product wel en voor de ander niet. Jouw haareigenschappen zijn dus ontzettend belangrijk om mooie krullen te krijgen.

Haareigenschappen

We leggen je in een aantal korte stappen uit hoe je jouw haareigenschappen achterhaalt. Check de volgende pagina: haareigenschappen.

Liever direct geholpen worden?

Klik op de onderstaande button!

    Direct Advies