De CG methode

Wat is de
CG methode?


Herken je dit probleem? Je hebt allerlei producten geprobeerd van verschillende merken, maar niks werkt! Je krullen zijn pluizig en eigenlijk weet je niet zo goed wat je er aan kan doen

 

Lorraine Massey heeft een bepaalde methode ontwikkelt voor mensen met krullend haar, de 'CG Methode' (afkorting voor Curly Girl Method). De kern van deze methode is om de 'slechte' ingrediënten te vermijden zoals siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Deze slechte ingrediëten zitten dus voornamelijk in de producten van veel kappers en standaard drogisterijen. Daarnaast, horen er bij de methode ook bepaalde manieren om je haren te wassen, drogen en te stylen.


Werkt dit echt?

 

Zie de onderstaande foto! De eerste foto is van een tijd geleden (zonder gebruik van de methode) De tweede foto laat zien wat de producten met je krullen kunnen doen.

 


Beginnen met de CG methode

 

Als je begint aan de CG methode, betekent dit dat je alleen nog maar producten gaat gebruiken die CG-proof zijn (dus producten zonder de slechte ingredienten). Voordat je met de CG methode begint, is het van belang dat je jouw haareigenschappen gaat achterhalen. Waarom? Krullen zijn er in verschillende soorten en maten. Dus voor de ene 'curly girl' werkt een bepaald product wel en voor de ander niet. Jouw haareigenschappen zijn dus onzettend belangrijk om mooie krullen te krijgen.

 

Curly Girl: It's more than just hair, it's an attitude..  

Lorraine Massey

 

Help! hoe begin ik?

 

 

Dat gaan we je helemaal uitleggen! Als je op de onderstaande button klikt, volgen er 5 stappen je zal moeten volgen om je haareigenschappen te achterhalen!