Curly Girl

De Curly Girl Methode (of CG Methode) is een verzorgingsmethode speciaal voor iedereen met krullend haar. En met krullend haar bedoelen we bijvoorbeeld ook slag. Veel mensen met krullend haar vinden het moeilijk om hun krullen te verzorgen. De CG Methode geeft je bepaalde richtlijnen om alles uit je krullen te kunnen halen. 

 

Een voorbeeld van iemand die de CG Methode volgt: 

 

CG Methode resultaat

 

De kern van de CG methode houdt in dat je producten met onder andere de ingrediënten zoals siliconen en sulfaten gaat vermijden. Als je de CG Methode volgt, gebruik je alleen nog maar CG producten.

Waarom werkt de CG Methode?

De Curly Girl Methode heeft ontzettend veel invloed op je krullen. Door het gebruik van de juiste producten, krijg jij je natuurlijke krullen weer helemaal terug. 

Dit komt met name, omdat je ingrediënten zoals siliconen en sulfaten gaat vermijden. Deze slechte ingrediënten zorgen ervoor dat jouw krullen uitzakken, uitdrogen en pluizig worden

Starten met de CG Methode

Niet iedere krullenbol, heeft dezelfde krullen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom hebben we informatie nodig over je krullen om je goed te kunnen adviseren. 

De informatie die we nodig hebben, gaat over je krullen. We willen bijvoorbeeld graag weten of je jouw krullen verft, hoe dik het is etc. Samengevat, noemen we dit je haareigenschappen

Curly Girl Producten

De producten die we je aanbieden, bevatten alle producten om te kunnen starten met de CG Methode. Het zijn misschien andere producten dan dat je normaal gewend bent. Om de CG Methode te kunnen starten gebruik je: 

Final-WashDe final-wash gebruik je om te starten met de CG Methode. Je wast hiermee, alle achtergebleven productresten uit je krullen. Dit kan je op ieder moment doen. De final-wash is eenmalig maar, bewaar de tube wel. Wie weet heb je het nog eens nodig (als je jouw haar verft of als je een niet cg product hebt gebruikt). 

MaskerNa de final-wash, gebruik je een masker om je haar te voeden. Ben je eenmaal gestart? Dan gebruik je elke week een masker. 

Leave-in: Na het masker breng je een leave-in aan op vochtig haar. Verdeel het product over de haarlengtes. Je hoeft het niet uit te spoelen! Dit product geeft jouw krullen bescherming gedurende de dag. 

GelNa het aanbrengen van de leave-in, breng je vervolgens ook op vochtig haar een gel aan. Verdeel dit product goed over de haarlengtes. Laat nu je haar drogen aan de lucht. 

Naast de bovenstaande producten raden we je ook aan om een conditioner en shampoo te gebruiken. Na de eerste keer wassen kan je 1 - 3 dagen wachten voor je volgende wasbeurt. Bij deze wasbeurt gebruik je dan bijvoorbeeld een conditioner en de shampoo

De haareigenschappen test

Om direct te kunnen starten, hebben we een handige tool om vast te stellen wat jouw haareigenschappen zijn. Nadat je dit hebt gedaan, bieden we je direct de juiste producten aan.

Nu heb je aardig wat informatie om te kunnen starten. De tool kan je hier vinden. Wil je liever nog doorlezen? Lees hier dan meer over je haareigenschappen.