Voor 21:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
💖 #CurlStylingDays: 10% korting op alle stylers
Gratis verzending vanaf €45

Blog

Hoe verzorg je krullend haar tijdens koud weer?
Je haar is meer breekbaar en kan gemakkelijker pluizig worden tijdens koud weer. In deze blog geven we je een aantal handige tips om je krullen en waves optimaal te verzorgen.
Over de Re-Branding van Flora & Curl
Binnen de CG wereld is Flora & Curl een bekende naam. Sinds eind 2023 heeft het merk een rebranding doorgemaakt en zitten de items dus in een nieuw jasje. Maar, wat is er aangepast? Wij nemen je mee in alle wijzigingen!
Wat te doen tegen pluizig haar bovenop?
Soms ervaar je pluizig haar allen bovenop je hoofd. Lees verder voor concrete tips die écht werken voor iedereen met lichte slag tot krullend haar.
De beste producten voor krullend haar dat beschadigd is
Nieuw leven voor beschadigde krullen - Ontdek de beste producten om je haar te herstellen! Heb je je haar geverfd, overmatig geborsteld of op een andere manier beschadigd? In deze blog delen we de geheimen om je krullen te herstellen en te laten stralen!
vrouw met krullend haar voor en na
De beste tips voor krullen die uitzakken
Het is de meest gestelde vraag die we voorbij zien komen in onze eigen community op Facebook: Wat kan ik gebruiken voor uitzakkende krullen? Hoe je krullen wél blijven zitten, lees je in deze blog.
zeep schuim
Wat is een chelating shampoo?
Wat is het, hoe werkt het en waarom zou jij het moeten gebruiken binnen je routine?
Voorbeeld van flash drying bij krullend haar
Hoe ga je om met Flash-drying?
Flash-drying en krullend haar is een onderwerp dat we regelmatig voorbij zien komen binnen de CG groepen op Facebook. Wij vertellen je wat je er aan kan doen!
vrouw met krullend haar en een muts op in de sneeuw
Verzorging van krullend haar tijdens een wintersportvakantie
Je gaat op wintersport maar, waar moet je opletten als je krullend haar hebt? In deze blog geven we je aantal handige tips!
Vrouw met kort krullend haar en een foto van haar oude haar
Wat is een Big Chop?
Wat is het? En wanneer doe je het?
Vrouw met krullend haar en close up van huid
Acne op je hoofdhuid en rug door haarproducten
Heel af en toe zien we deze vraag voorbij komen: kunnen je haarproducten van invloed zijn op acne? Het antwoord is: ja dat kan. Heb jij hier last van? Dan helpen we je graag verder met deze blog.
CG Methode pakket
Wat als de CG Methode niet werkt bij jou?
Binnen onze Facebook groep is het 1 van de meest gestelde vragen. Help, wat doe ik fout? en waarom werken mijn producten niet? Misschien herken jij dit ook wel. Het kan best moeilijk zijn om de perfecte krullen routine te vinden. Het kost veel tijd en het allermoeilijkste is nog om je krullen (en jezelf!) de tijd te geven om je eigen succesvolle routine te creëren voor je krullen. En bovendien wil je natuurlijk geen tonnen uitgeven aan telkens nieuwe haarproducten. In deze blog gaan we je uitleggen wat je kan doen als je routine niet (of nog niet helemaal) werkt.
Krullend haar vastgezet met klem
Wat te doen tegen pluizige krullen?
Hoe voorkom je pluizig haar. Het is misschien wel een van onze meest gestelde vragen. Een beetje pluis mag bij krullen maar, als je heel veel pluis hebt snappen we dat je hier iets aan wil doen. Pluizig haar kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. In deze blog vertellen we je dan ook meerdere tips. Probeer ze allemaal uit en test ze. Zo leer je je krullen kennen en weet je wat er wel of niet bij je past. Het is ook verstandig om bepaalde tips meerdere keren te proberen.
Voor en na de CG Methode
Wavy hair routine met de CG Methode
Heb je wavy hair? En zoek je artikelen die helemaal aansluiten bij je wavy hair routine? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips!
Vrouw die voorover gebogen haar krullend haar aan het fohnen is
Hoe krijg je meer volume in krullend haar?
We kennen het allemaal: je hebt een prachtige bos met krullen maar je mist de volume in je haar. De meeste curlies willen graag wat meer volume bij de roots maar, hoe krijg je dit?
Verschillende CG Gels
De 10 beste haarproducten voor krullend haar
Ben je opzoek naar de beste producten voor krullend haar? In deze blog geven we je een overzicht van onze top 10 meest verkochte items. We leggen je ook uit waar je op moeten letten als je krullen producten gaat kopen. Wil je direct onze top 10 zien? Scroll dan direct naar beneden!
curl Jelly refresh spray
Review: over de Umberto Giannini Curl Jelly Refresh Spray
De Umberto Giannini Curl Jelly Gel Refresh is het meest nieuwe product van het merk Umberto Giannini. En oohh, wat zijn we blij met dit product! Wij waren al een mega fan van de Umberto Giannini Curl Jelly Gel. En nu kunnen we deze heerlijke refresh spray (jep, het is bijna dezelfde geur) ook toevoegen aan het assortiment van Umberto Giannini.
Vrouw dat haar haar föhnt met een Bellissima diffuser voor krullend haar
Krullen föhnen: Welke technieken zijn er?
Je krullen drogen met een fohn met diffuser heeft veel voordelen. Je haar is sneller droog en je krijgt meer kruldefinitie. In ze blog vertellen we je hoe je dit het beste kan doen en wat de beste föhns voor krullen zijn.
Bowl method afgbeeeld in 3 foto's
Hoe werkt de squish to condish methode?
Squish to condish is een methode waarmee je haar een super hydratatie boost krijgt. Het zorgt voor mooiere clumbs en gedefinieerde krullen
Prayinghands methode voorbeeld
Wat is de Praying Hands methode?
De Praying Hands methode is een stylingtechniek voor krullen die je kunt toepassen onder de douche of tijdens je stylingsroutine. Het resulteert in meer gedefinieerde krullen en minder pluis!
Build-up sfeerfoto
Wat is build-up bij de CG Methode?
Waarschijnlijk heb je zelf ook wel gemerkt dat je inmiddels veel verschillende producten gebruikt bij de CG-Methode. Van shampoo, conditioners, leave-in's tot gel of mousse. Ondanks dat je slechte ingrediënten vermijdt, kunnen producten gaan opstapelen op je hoofdhuid en/of op je haar. Dit noemen we in cg-termen ook wel: build up. Maar, wat is build-up eigenlijk? waar herken je het aan? en nog belangrijker: hoe kom je er vanaf en wat doe je er tegen?
Voorbeeld van root clipping
Hoe werkt root clipping?
Root clipping is een stylingmethode die ideaal is voor het creëren van 1) meer volume bij de roots van je haar en 2) ideaal voor het sturen van je haar in een bepaalde richting.
Verschilt tussen het wassen met verschillende reinigers voor krullend haar
Co Wash: Wat is het en hoe werkt het bij krullen?
Een co wash of co wassen is een afkorting van conditioner washing. Het is een haarproduct voor krullen die je gebruikt bij het wassen van je haar binnen de CG Methode. Je hebt deze term vast wel eens voorbij zien komen binnen de cg methode. Maar wat is co washen eigenlijk? En hoe vaak mag je het doen en past het bij jouw krullen? In dit artikel leggen we je er alles over uit!
Krullend haar vanaf de zijkant
Hoe stimuleer je natuurlijke krullen?
Heb je een lichte slag in je haar en wil je meer uit je krullen halen? of heb je ineens veel minder krullen dat dat je altijd had? Het kan veel verschillende oorzaken hebben wanneer je krullen verdwenen zijn. In deze blog vertellen we je hoe je natuurlijke krullen stimuleert.
Scrunchen in 4 stappen uitgebeeld door een vrouw met krullend haar
Wat is scrunchen?
Heb je wavy hair? Dan is het toepassen van scrunchen een echte aanrader voor binnen je wavy hair routine. Niet alleen wavy hair heeft hier baat bij maar, ook alle andere soorten krullend haar. Echter, bij een lossere krulpatroon behaal je vaak het meeste effect. Natuurlijk gaat dit wel samen met de beste haarstylingsproducten. We beloven je, gebruik je scrunchen en de juiste stylingproducten bij wavy hair? Dan gaat er een wereld voor je open! Maar hoe werkt scrunchen? Wij leggen het je uit!
Top 5 gel voor krullen
Top 5 gel voor krullen
Ben je opzoek naar een gel voor krullen? Wij geven je in deze blog tips om de beste krullen gel te vinden en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een gel.
Curlsmith bonding oil
Wat is de LOC methode?
De loc methode is een methode om styling product aan te brengen op je haar. Maar hoe werkt het?
Krullenkapper
Een lijst van de beste krullenkappers in Nederland
Een krullenkapper is een kapper dat gespecialiseerd is in het knippen en stylen van alle soorten krullen. In deze handige lijst vind je binnen no-time de beste krullenkapper bij jou in de buurt.
Vegan logo
Vegan CG Haarproducten
We zien het in de wereld van voeding al meer voorbij komen: vegan. Maar, wist je dat dit in de wereld van cosmetica ook steeds meer een trend aan het worden is. Steeds meer mensen gaan over op vegan cosmetica en voedingspatronen. Ook in de wereld van haarverzorging, zijn er steeds meer 'vegan' haarproducten te krijgen. En dat is een prachtige ontwikkeling, want er komen steeds meer nieuwe 'plant-based' alternatieven bij.
Proteïne in haarproducten afgebeeld in een afbeelding van een chemist
Wat doet proteïne in haarproducten en wat zijn de beste?
Proteïne zit in haarproducten omdat het beschadigd haar kan herstellen en versterken. Als je leest op internet en forums bestaan er veel theorieën over proteïne. Dat bijvoorbeeld een lage porositeit alleen maar kleine proteïne moet gebruiken. Maar, klopt dit wel? En is dit überhaupt wetenschappelijk onderbouwt en waarom gebruiken we het nou echt?
Vrouw afgebeeld die laat zien hoe het werkt om krullend haar te ploppen
Je haar ploppen wat is het en hoe doe je het?
Ploppen is een hele handige manier om je krullen goed te drogen. Ploppen is een manier om je haar te drogen. Het zorgt voor meer volume, betere kruldefintie en minder pluis. Drogen bij krullend haar is een cruciaal moment. Doe je het op de verkeerde manier? Of ga je niet voorzichtig aan de slag? Dan kan dit ervoor zorgen dat je last hebt van meer pluis en minder kruldefinitie. En dat willen we natuurlijk niet! Om je krullen de perfecte definitie te geven is het dus van belang om goed voorbereid aan de slag te gaan. In deze blog leer je dus alles over ploppen! En de verschillende technieken, want ook micro-plopping is een handige techniek, en een kleine variatie op ploppen.
Page 1 of 2