Waarschijnlijk heb je zelf ook wel gemerkt dat je inmiddels veel verschillende producten gebruikt bij de CG-Methode. Van shampoo, conditioners, leave-in's tot gel of mousse. Ondanks dat je slechte ingrediënten vermijdt, kunnen er bepaalde ingrediënten zijn die zich gaan opstapelen op je hoofdhuid en/of op je haar. Dit noemen we in cg-termen ook wel: build up. 

Build-up 

Doordat je verschillende producten gebruikt, kan je dus last krijgen van build-upDoor deze opeenstapeling van bepaalde ingrediënten kunnen andere verzorgende ingrediënten en vocht die in je producten zitten je haar niet meer bereiken. Dat wil je natuurlijk niet! Een buildup kan sneller ontstaan dan je denkt. 

Heb jij krultype 1 of 2?
Dan kan jij sneller last krijgen van build up. Ook als je fijn/ dun haar hebt krijg je sneller te maken met build up. 
Wat zijn signalen van build up bij de cg methode?

- Slap/ futloos haar
- Pluis
- Geen/ minder glans
- Jeuk op je hoofdhuid
- Een vettig laagje op je hoofdhuid
- Geen cast meer krijgen 

Ik heb last van buildup wat moet ik nu doen?

Heb je last van build-up? No worries, want wij gaan je helpen. Want wist je dat je hier heel gemakkelijk vanaf kan komen? Het is goed dat je het opgemerkt hebt want met een paar handige tips ben je binnen no-time af van de buildup en kan jij weer een frisse start maken. Het kan iedereen overkomen. Kies 1 van de onderstaande opties, dit is wat je kan doen tegen buildup:

  1. Doe nogmaals een finalwash. Of in andere woorden ook wel een reset wash genoemd. Een final wash bevat sulfaten, zit is een heftige reiniger. Maar als je je haar hiermee wast en daarna een masker gebruikt is dit gewoon toepasbaar. Let op, doe niet al te vaak een final-wash want het kan je haar wel uitdrogen! 
  2. Een clarifying shampoo gebruiken. Een clarifying shampoo is een CG Shampoo die iets effectievere reinigers bevat dan een gemiddelde of milde shampoo. Ze bevatten geen sulfaten maar, varianten die hier wel op lijken. Ook bij deze shampoo adviseren we je het gebruik te beperken, dus gebruik hem bijvoorbeeld eens in de 1 tot 3 weken als je vaak last hebt van build-up. Monitor je haar hierbij goed, wat gebeurt er met je haar? Wordt het droger? Beperk dan het gebruik nog meer. 

Wist je dat je binnen onze webshop super handig kan zoeken naar deze producten? Je kan naar de collectie van shampoo gaan, en vervolgens de filter producteigenschap gebruiken om de clarifying shampoos van ons assortiment binnen no-time te vinden. 

  1. Spoelen met appelazijn. Jep, appel azijn. Dit natuurlijke middel kan je goed helpen om je haar en hoofdhuid te ontdoen van buildup. Deze variant noemen we als derde. Hij is wel effectief maar, onze voorkeur ligt toch eerder bij punt 1 of 2 omdat deze middelen speciaal geformuleerd zijn om onze haren te wassen. Bij het spoelen van je krullen met appelazijn is het handig om de onderstaande uitleg goed door te nemen. 
Haar spoelen bij build up

Hoe moet je spoelen met appelazijn?

Appelazijn wordt heel veel gebruikt als natuurlijke conditioner en is een prachtige toevoeging op je CG-assortiment. Dit wordt ook wel een AVC rinse genoemd. 

Koop een troebele appelazijn en verdun deze met water. Hierbij geldt: 1 deel appelazijn op minimaal 2 delen water. Let op dat het niet in je ogen komt, want dat gaat prikken. Gebruik het in plaats van of voor je conditioner voor een optimaal resultaat! Breng het aan in je haar en vooral je hoofdhuid en laat het een paar minuten intrekken. En klaar! 

Hoe voorkom ik build up?

Gebruik de juiste producten en ingrediënten die bij jouw haar passen. Hoe weet je welke producten bij jouw haar passen? Dat leggen we je uit in onder andere onze blog. Heb je fijn/dun haar? En heb je daarom de behoefte aan bijvoorbeeld lichtere shampoos, conditioners en maskers? Dan is het handig om onze filter te gebruiken voor fijn haar of selecteer op 'lichte producten'. Je kan de filter binnen elke collectie van onze webshop vinden. 

Dus zorg er kortom voor dat je haar producten niet al te zwaar zijn. Wees ook voorzichtig met het gebruik van een leave-in conditioner en créme. Gebruik eerst kleine hoeveelheden en bekijk vervolgens goed hoe je haar hier op reageert. En nog een goede tip? Gebruik een waterfilter op je douchekop, dit voorkomt ook de problemen van build-up! 

Succes, wij weten zeker dat je met deze tips een heel eind gaat komen. Kom je er nog niet helemaal uit? Dan kan je ons gerust berichten via de contactpagina

Vind de producten voor jouw haar