Op krullend haar zijn veel mensen jaloers. Het is best lastig om krullen te behandelen doordat je haar bijvoorbeeld droog en futloos is.

De CG-Methode

De Curly Girl Methode, van Lorraine Massey’s boek ‘’Curly Girl: The Handbook is een haarverzoringsmethode. De haarmethode is speciaal voor mensen met krullend haar. De methode schrijft voor om je haren niet met shampoo te wassen of te stijlen met bijvoorbeeld een stijltang. Voor de mooiste krullen gebruik je alleen conditioner en gel. Veel mensen hebben de methode al ontdekt en zijn er helemaal fan van!

 

Niet gebruiken

Voor de CG methode is het van belang dat je weet wat niet goed is voor je haar. Vermijd in ieder geval de volgende dingen:

  • Shampoo
  • Stijl- en krultangen
  • Sulfaten
  • Siliconen
  • Alcohol
  • Parfum

Kan je niet zonder shampoo? Dan zijn er gelukkig andere opties. Bijvoorbeeld een sulfaat vrije shampoo of ook wel ‘’low-poo shampoo’’. Veel mensen met dunner haar kunnen bijvoorbeeld niet zonder shampoo omdat, het haar sneller ‘’vet’’ wordt. Het is van belang om te experimenteren met je haar om erachter te komen of shampoo werkt voor jouw dagelijkse haarroutine.

Haarroutine

In het boek van Lorraine Massey wordt een bepaalde haarroutine voorgeschreven voor het wassen en stylen van je haar. Uiteraad geldt ook hierbij weer hetzelfde verhaal: ontdek wat het beste voor jouw haar is.

 Wassen

Masseer je hoofdhuid met een (CG) conditioner. Hoe vaak je je haar moet wassen ligt voornamelijk aan het soort krullen dat je hebt.

Wavy

Gebruik één keer in de week een shampoo. Zorg er altijd voor dat je voor en na de shampoo een conditioner gebruikt.

Curly

Was je haar één keer per week of elke 10 dagen met water er een conditioner.

Coily

Was je haar eens per week en behandel je haar tussen de was dagen met water.

Conditioner/haarmasker ‘’Deep-co’’

Verdeel het haarmasker over je gehele haar. Afhankelijk van het product laat je het product inwerken. Het is van belang om in ieder geval eens in de 10 dagen of één keer in de week een masker in je haar te doen.

Drogen en stijlen

Voor het drogen van je haar is het van belang om een microvezel handdoek te gebruiken. Deze handdoek neemt het vocht uit je haren snel op. Heb je geen microvezel handdoek? Zorg er dan voor dat je je krullen droogdept en niet gaat wrijven met de handdoek.

Wanneer je het meeste vocht uit je krullen hebt kan je producten in je haren doen. Gebruik allereerst een ‘leave-in’ en vervolgens een gel. Schrunch de producten in je haren.

CG vriendelijke producten

Er zijn ontzettend veel CG-producten. In het volgende artikel leg ik eerst uit hoe je de beste producten voor je haar kan uitkiezen.

Vind de producten voor jouw haar