Wat is de CG Methode?

Wat is de CG Methode?


3 minuten lezen

de cg methode, een speciale verzorgingsmethode voor krullen. 

Je hebt waarschijnlijk al allerlei producten geprobeerd van verschillende merken, maar niets werkt voor jouw krullen. Je krullen zijn pluizig en eigenlijk weet je niet zo goed wat je er aan kan doen. Herken je dit?  Dan is de CG methode misschien iets voor jou! 

De CG Methode in het kort

Lorraine Massey heeft een methode ontwikkelt speciaal voor mensen met krullend haar, de 'CG Methode'. De CG methode, is een afkorting voor: Curly Girl Method. De kern van de methode is om bepaalde ingrediënten te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol.

Bepaalde ingrediënten een laagje om je haar heen leggen waardoor je krullen geen lucht krijgen en het dus gaat uitdrogen en gaat pluizen. Veel van deze slechte ingrediënten zitten in haarproducten die je bijvoorbeeld kan krijgen bij standaard drogisten of zelfs bij: kappers. Tot slot, schrijft de methode naast het gebruik van de juiste haarproducten, ook bepaalde manieren om je haren te wassen, drogen en te stylen.

Hoe start ik met de CG Methode?

Nu denk je misschien, hoe start ik? Dat is eigenlijk heel simpel. Het is van belang dat je jouw haareigenschappen gaat achterhalen. Waarom? Krullen zijn er in verschillende soorten en maten. Dus voor de ene 'curly girl' werkt een bepaald product wel en voor de ander niet. Jouw haareigenschappen zijn dus ontzettend belangrijk om mooie krullen te krijgen! 

Voordat je 'echt' start, en dus alleen nog maar CG-proof producten gaat gebruiken (dus alleen met de juiste ingrediënten) doe je een final-wash. Dit is een eenmalige wasbeurt, daarna gebruik je alleen nog maar CG-proof producten. 

De juiste producten

Er zijn verschillende soorten haarverzorging die de CG methode voorschrijft. Naast shampoo en conditioner, gebruik je ook eenmaal in de week een voedend masker. Daarnaast gebruik je ook een leave-in (om je haar gedurende de dag te hydrateren), een gel en eventueel een créme. 

Je haareigenschappen in een aantal korte stappen!

Maar hoe weet je nou welke producten bij jou passen? Allereerst, is het handig om een uitgangspunt te nemen. Dus je start met het achterhalen van je haareigenschappen. Vanuit daar ga je verder; je leert jouw krullen namelijk beter kennen. 

We leggen je in een aantal korte stappen uit hoe je jouw haareigenschappen achterhaalt. Check de volgende pagina: haareigenschappen.

Direct advies?

Wil je liever direct geholpen worden? Dan stellen we je een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden kiezen we direct de juiste producten uit. Handig! Ja, dat wil ik! 

« Terug naar Blog